Dat KLJ Oostham de leukste jeugdbeweging is van de hele wereld, weet iedereen, maar wat doen wij nu eigenlijk? Onze allerbelangrijkste taak is er natuurlijk voor zorgen dat iedereen een supertoffe namiddag heeft, en dit doen we door een heel brede variatie aan spelletjes aan te bieden: de Hamse bossen verkennen, in groep monsters verslaan, de slimste KLJ’er ter wereld worden of gewoon een potje voetballen, het gebeurt allemaal bij KLJ Oostham! 

We werken in 4 leeftijdsgroepen: -9, +9,+12,+16 en de +20 . Deze groepjes zijn klein genoeg zodat het voor iedereen plezant is en worden begeleid door voldoende gebrevetteerde leiding. We hebben tweewekelijks een spelnamiddag voor de -9, +9 en de +12 op zaterdag (14u-17u).

De +16 groep heeft normaal elke maand één activiteit die op eender welke moment kan doorgaan. Zij zijn ook vrij om nog te komen deelnemen aan de activiteiten met de +12 groep.

De +20 heeft iedere maand een activiteit, deze is soms samen met de +16. Verder is de +20 vrij om zelf activiteiten te organiseren als ze dat willen.